Citromos csirkebecsinált leves
Hozzávalók
6 adag- 2 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg csirkecomb
- 50 dkg vegyes leves zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller)
- 1,2 liter víz vagy alaplé
- só
- bors
- 5 dkg gyömbér
- 1 egész citrom héja
- 1 mokkáskanál chili-, vagy vörös currypaszta
- 3 dl kókusztej
- 1 citrom leve
- 1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem
Elkészítés
A kifilézett és felkockázott csirkecombokat olívaolajon körbepirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi nagyjából ellepi.
Fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a hús félig meg nem puhul.
Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és zellert.
Ismét felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felkarikázott gyömbért, a citromhéjat – amit egy-két szélesebb csíkban hámozunk le a citromról -, valamint a chilipasztát.
Lefedve, kb. 20 percig főzzük, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak, ám a zöldségek még nem főttek szét.
Levesszük a tűzről, és beleöntjük a kókusztejet, valamint a citromlevet.
Tálaláskor finomra aprított friss koriandert, vagy petrezselymet szórunk a tetejére.