Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundás kenyér édesen

"Most megmutatom ennek a lehető legegészségesebb elkészítési módját"
2016. October 22.

Hozzávalók

2 személyre
  • 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 3 tojás
  • 1 dl növényi tej
  • 50 g eritrit
  • fahéj
  • vanília aroma
  • kókuszolaj
  • 1 banán
  • 50 g áfonya

Elkészítés

Nálunk a bundás kenyérről szinte mindenkinek az anyáink által vasárnap reggel bő olajban elkészített sós verzió él, amit ki-ki ketchuppal, tejföllel vagy sajttal fogyasztott. Amerikában viszont a híres „french toast” egészen mást jelent. Ott ez egy tipikus édes reggeli, amit fahéjjal, vaníliával és juharsziruppal szoktak megbolondítani. Most megmutatom ennek a lehető legegészségesebb elkészítési módját.

1. Verjük fel az egész tojásokat az eritrit felével, a növényi tejjel, ízlés szerint vanília aromával és fahéjjal. Szeleteljük fel a teljes kiőrlésű kenyeret és egyesével mártsuk bele őket jó alaposan az édes felvert tojásba.

2. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés kókuszolajat, majd süssük a kenyérszeletek mindkét oldalát szép aranybarnára.

3. Miközben sülnek a kenyerek, készítsünk feltétnek karamellizált banánt. Ehhez karikázzuk fel a gyümölcsöt és szórjuk meg a maradék eritrittel. Forrósítsunk kókuszolajt egy másik serpenyőben is, ebben forgassuk meg 1-1 percig a banánkarikákat, amíg szép barnásra karamellizálódik rajtuk az eritrit.

4. Tálaljuk az elkészült bundáskenyeret a karamellizált banánnal, áfonya szemekkel, és szórjuk meg a tetejét még egy kevés plusz eritrittel. Az édesítőt mozsárban porrá is őrölhetjük előtte, így igazi „porcukor érzésünk” lesz közben.

 

Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Francia reggeli: a croque monsieur

Francia reggeli: a croque monsieur

A világ egyik legnépszerűbb szendvicse kis odafigyeléssel és gazdag ízekkel. Egyéb változatai is ismertek, akár hallal, tükörtojással, most a klasszikust mutatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!