Bundás kenyér édesen
Hozzávalók
2 személyre- 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 3 tojás
- 1 dl növényi tej
- 50 g eritrit
- fahéj
- vanília aroma
- kókuszolaj
- 1 banán
- 50 g áfonya
Elkészítés
Nálunk a bundás kenyérről szinte mindenkinek az anyáink által vasárnap reggel bő olajban elkészített sós verzió él, amit ki-ki ketchuppal, tejföllel vagy sajttal fogyasztott. Amerikában viszont a híres „french toast” egészen mást jelent. Ott ez egy tipikus édes reggeli, amit fahéjjal, vaníliával és juharsziruppal szoktak megbolondítani. Most megmutatom ennek a lehető legegészségesebb elkészítési módját.
1. Verjük fel az egész tojásokat az eritrit felével, a növényi tejjel, ízlés szerint vanília aromával és fahéjjal. Szeleteljük fel a teljes kiőrlésű kenyeret és egyesével mártsuk bele őket jó alaposan az édes felvert tojásba.
2. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés kókuszolajat, majd süssük a kenyérszeletek mindkét oldalát szép aranybarnára.
3. Miközben sülnek a kenyerek, készítsünk feltétnek karamellizált banánt. Ehhez karikázzuk fel a gyümölcsöt és szórjuk meg a maradék eritrittel. Forrósítsunk kókuszolajt egy másik serpenyőben is, ebben forgassuk meg 1-1 percig a banánkarikákat, amíg szép barnásra karamellizálódik rajtuk az eritrit.
4. Tálaljuk az elkészült bundáskenyeret a karamellizált banánnal, áfonya szemekkel, és szórjuk meg a tetejét még egy kevés plusz eritrittel. Az édesítőt mozsárban porrá is őrölhetjük előtte, így igazi „porcukor érzésünk” lesz közben.