Bulgur csirkemellel és párolt zöldségekkel
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
A csirkemellnek köszönhetően fehérjedús, a bulgur felel azért, hogy ne éhezz meg ebéd után egy órával, a rostokban gazdag, kalóriaszegény zöldségek pedig színt visznek az életmódváltó mindennapokba. Ezt az ételt a családtagok is szeretni fogják, így könnyű dolgod lesz, nem kell kétfelé főznöd amiatt, mert te éppen fogyózol.
Hozzávalók
1 adaghoz- 8 dkg nyers bulgur
- 1,5 dl víz
- 15 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg mirelit zöldségkeverék
- 10 dkg zsírszegény natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, csirke fűszerkeverék
Elkészítés
A bulgurt felöntjük a vízzel, majd sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
A csirkemellet kockára vágjuk és fűszerezzük csirke fűszerkeverékkel, majd serpenyőben, kevés olajon 15-20 perc alatt puhára sütjük.
Amíg készül a bulgur és a csirkemell, a mirelit zöldségkeveréket kevés vízben puhára pároljuk.
A natúr joghurtot ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd belereszeljük a fokhagymát.
Tálaláskor egy tányérra kimérjük a főtt bulgurt, a sült csirkemellkockákat és a párolt zöldséget, majd az ízesített natúr joghurttal fogyasztjuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: