Buffalo karfiol
Készíthetjük TV-nézés mellé önmagában nassolnivalónak, de izgalmas zöldségköretként is tálalhatjuk húsételek mellé.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 ek keményítő
- 1 kk kurkuma
- 1 ek őrölt füstölt paprika
- 1 ek passzírozott paradicsom
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 kk méz
- 1 ek almaecet
- ½ ek só
- 50 dkg karfiol
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A fűszeres bundához összekeverjük a karfiol kivételével az összes hozzávalót.
A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, majd ráöntjük a szószt, majd alaposan összekeverjük, hogy mindenhol érje a zöldséget. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe vagy meleglevegős fritőzbe öntjük, és 12 perc alatt ropogósra sütjük.
Jöhet egy egészségtudatos édesség is?