Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kis havas fenyőfák az ünnepre, készítsétek együtt a gyerekekkel!

Csodásan fog mutatni a karácsonyi kínálótálon, snacknek, de akár egy kis sült hússal, főtt sonkaszeletekkel előételnek is nagyon klassz.
2017. December 14.

Brokkolikrémes tramezzini fenyőfák

Hozzávalók

10 darabhoz
  • 10 dkg brokkolirózsa

  • 5 dkg feta sajt
  • 1 teáskanál vaj
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 4 szelet tramezzini kenyér (4*3 dkg)
  • 5 szál ropi

Elkészítés

A megmosott brokkolirózsákat sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, és azonnal jeges vízbe tesszük.

A kihűlt, leszárított brokkolit késes aprítóba tesszük 3 dkg feta sajttal, a puha vajjal és a felcsíkozott bazsalikommal. Krémesre törjük.

A szezámmagot forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd ezt is a krémhez keverjük.

2-2 szelet kenyeret egymásra helyezünk, és 5-5 különböző méretű háromszöget vágunk ki belőlük. Megtöltjük a brokkolikrémmel, megkenjük a tetejüket is, és megszórjuk a maradék elmorzsolt fetával. Végül felezett ropikat szúrunk a háromszögekbe.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!