Bogyós gyümölcsös nice cream
Nice creamet ezerképpen készíthetünk. Ízesítsük bárhogy, az alapjuk azonos: fagyasztott banán. Eredetileg vegán desszert, ezért most én sem tettem bele állati eredetű hozzávalókat, de persze nem tilos. És még egy jó hír: mivel az érett banán nagyon jól édesít, cukrot sem kell adni hozzá.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 db nagyon érett (barna foltos, de még nem kásás állagú) banán
- 5 dkg mogyoróvaj
- 0,5 dl mandulatej
- 10 dkg tetszőleges bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya, ribizli)
Elkészítés
A banánokat megpucoljuk, 3-4 darabra vágjuk, majd egymástól sütőpapírral elválasztva fagyasztóba tesszük.
A megfagyott banánokat a mogyoróvajjal, a mandulatejjel és a gyümölcsökkel összeturmixoljuk, és azonnal tálaljuk. Feldobhatjuk öntetekkel, szószokkal, további gyümölcsökkel, magvakkal.
Extra tipp: A banán-mogyoróvaj-mandulatej trióból készült nice cream kevésbé izgalmas színű, viszont ez, a további hozzáadott gyümölcsök nélküli verzió is nagyon finom a mogyoróvajnak köszönhetően.
Ezt a receptet már próbáltad?