Bakonyi lasagne Pataky módra
Hozzávalók
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 csirkemell
- ½ fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperke
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag lasagne tészta
- 4 dl tejszín
- friss petrezselyem
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
- olívaolaj
Elkészítés
1. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, egy felhevített serpenyőben kisütjük a zsírját, a szalonnát kiszedjük, majd a zsírjában megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
2. A gombát felaprítjuk, majd a hagymán megpirítjuk, majd ekkor adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
3. A csirkemellet a húst rostjaival merőlegesen csíkokra vágjuk, majd a gombához adjuk és magas hőmérsékleten megpirítjuk. Csak a végén sózzuk, borzozzuk és friss petrezselymet adunk hozzá. Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta egyet és hozzáadjuk a megpirított szalonnát.
4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
5. A lasagne lapokat előkészítjük, majd egy tepsi aljára merünk a mártásból és rétegezzük a tésztát és a ragut. A tetejére parmezánt reszelünk, majd befedjük a szalonnával. 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat!