Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ázsiai tésztasaláta garnélával

Házi készítésű ázsiai szósszal
2016. október 3.

Hozzávalók

2 személyre
  • 200 g rizstészta
  • 1 piros paprika (kimagozva és felszeletelve)
  • ½ csésze cukorborsó
  • 200 g garnélarák, megpucolva
  • friss bazsalikom levelek a tálaláshoz
  • Az ázsiai szószhoz:
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál friss chili, apróra vágva
  • 2 teáskanál édes chili szósz
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • frissen facsart citromlé

Elkészítés

1. Kapcsoljuk be a sütő grill funkcióját. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található instrukciók alaján, és az utolsó 2 percre tegyük a vízbe a piros paprikát és a borsót is. Szűrjük le, és tegyük félre.

2. Egy alacsony falú, sütésálló tálban keverjük össze a rákokat és a szósz 2/3-át. Grillezzük 5-7 percig, félidőben keverjük meg. Süssük addig, amíg a rákok teljesen átsülnek és rózsaszínűek lesznek. (Ha nincs grillezére lehetőség, extra forró wokban pirítsuk meg.)

3. Tegyük tányérra a tésztát a paprikával és a borsóval, helyezzük rá a rákokat, és locsoljuk meg a maradák szósszal és egy kis pecsenyelével. Bazsalikom levelekkel díszítve és citromlével meglocsolva tálaljuk.

 

Forrás:afoodieliveshere.co.za

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!