Ázsiai tésztasaláta garnélával
Házi készítésű ázsiai szósszal
2016. October 3.
Hozzávalók
2 személyre- 200 g rizstészta
- 1 piros paprika (kimagozva és felszeletelve)
- ½ csésze cukorborsó
- 200 g garnélarák, megpucolva
- friss bazsalikom levelek a tálaláshoz
- Az ázsiai szószhoz:
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál friss chili, apróra vágva
- 2 teáskanál édes chili szósz
- 2 teáskanál méz
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- frissen facsart citromlé
Elkészítés
1. Kapcsoljuk be a sütő grill funkcióját. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található instrukciók alaján, és az utolsó 2 percre tegyük a vízbe a piros paprikát és a borsót is. Szűrjük le, és tegyük félre.
2. Egy alacsony falú, sütésálló tálban keverjük össze a rákokat és a szósz 2/3-át. Grillezzük 5-7 percig, félidőben keverjük meg. Süssük addig, amíg a rákok teljesen átsülnek és rózsaszínűek lesznek. (Ha nincs grillezére lehetőség, extra forró wokban pirítsuk meg.)
3. Tegyük tányérra a tésztát a paprikával és a borsóval, helyezzük rá a rákokat, és locsoljuk meg a maradák szósszal és egy kis pecsenyelével. Bazsalikom levelekkel díszítve és citromlével meglocsolva tálaljuk.
Forrás:afoodieliveshere.co.za
Megosztom barátaimmal