Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel. friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.

Az eredeti ukrán borscs

Adásban volt: 2013. June 5.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel és friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.
2016. January 22.

Hozzávalók

  • 20 dkg sertés lapocka
  • 1 db közepes vörös hagyma
  • 2 db közepes cékla (kb. 26dkg)
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg petrezselyem gyökér
  • 2 dl paradicsomlé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 cs petrezselyem
  • 2 cs kapor

  • bors
  • cukor
  • ecet ízlés szerint
  • 10 dkg sárgarépa
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg kenyérszalonna

Elkészítés

Feldarabolt szalonnán vagy valamilyen más zsiradékon először hagymát dinsztelünk, majd a kis kockákra vágott lapockát lepirítjuk, amíg színt kap. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, a káposztát is felszeleteljük. A lepirult húst először egy kevés vízzel felöntjük, abban kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk az összes vizet, és beletesszük a zöldségek közül a sárgarépát, fehérrépát és a zellert. Hozzáadjuk a paradicsomlét, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Addig egy serpenyőben kevés olajon a céklát megpirítjuk. Amikor a leves forr, beletesszük a megpirított céklát, a káposztát, és végül a krumplit. Sózzuk, borsozzuk, egy pici cukrot is teszünk bele, és egy másfél óra alatt készre főzzük. A végén apróra vágott petrezselymet és kaprot adunk hozzá, tejföllel tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kaviáros blini

Jellegzetes orosz étel. Mini palacsinták tejföllel, főtt tojással és kaviárral, ünnepi alkalmakra.
Kaviáros blini

Kaviáros blini

Jellegzetes orosz étel. Mini palacsinták tejföllel, főtt tojással és kaviárral, akár ünnepi alkalmakra is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!