Audrey Hepburn paradicsomos spagettije
Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma (felkockázva)
- 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 2 sárgarépa (felkockázva)
- 2 szár zeller (felkockázva)
- 2db 800 ml-es konzerv paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 ek. extra szűz olíva olaj
- 45 dkg spagetti tészta
- só ízlés szerint
- reszelt Parmigiano-Reggiano sajt
Elkészítés
Tegyük egy nagy lábasba a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, csurgassuk meg az olíva olajjal. Vegyük a bazsalikomok felt, szedjük le a leveleket a szárról, majd szórjuk a lábasba. 45 percig főzzük a szószt, időnként keverjük át, és nyomkodjuk szét a nagyobb paradicsomokat.
Míg fő a szósz, töltsünk meg egy másik lábast szűk 4 liter vízzel, és lassan kezdjük el melegíteni. A maradék bazsalikomlevelet vágjuk apróra egy olló segítségével. Közben, ha letelt a 45 perc, vagy már megpuhultak a zöldségek, kapcsoljuk le a gázt és hagyjuk állni a szószt 15 percig.
Ha felforrt a víz, sózzuk meg, majd főzzük ki benne a tésztánkat a csomagoláson található instrukciók szerint. Szűrjük le, majd tálaljuk a szósszal, reszelt sajttal, bazsalikomlevelekkel.
forrás: Town & Country