Almás pite granola
Az egész konyhát – vagy lakást – belengő almás-fahéjas illat igazán őszies hangulatot tud teremteni, és nincs is jobb érzés annál reggelenként, mint a saját készítésű granolánkat ropogtatni.
Hozzávalók
kb. 6 adaghoz- 15 dkg nagy szemű zabpehely
- 5 dkg nyers quinoa
- 4 dkg sótlan földimogyoró
- 4 dkg sótlan kesudió
- 5 dkg szárított almaszirom
- 2 ek őrölt fahéj
- ½ ek őrölt szerencsendió
- 2 ek vaníliaaroma
- 0,5 dl olívaolaj
- 7 dkg juharszirup
- 10 dkg cukrozatlan almapüré
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra.
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a zabpelyhet, a quinoát, a magvakat, az almaszirmot, a fahéjat és a szerecsendiót, majd az egészre rácsorgatjuk a vaníliaaromát, az olívaolajat, a juharszirupot és végül az almapürét. Nagyon alaposan összekeverjük, hogy ropogós legyen a végeredmény.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a keveréket, majd az előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Félidőben óvatosan összekeverjük, hogy mindenhol alaposan megsüljön.
Kihűlve, joghurttal vagy tejjel és friss gyümölcsökkel tálaljuk.