Almás-fahéjas amerikai zabpalacsinta
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Percek alatt összeállítható, azonnal süthető és ehető is, de vigyázz, mert annyira finom, hogy nehéz leállni vele! Tökéletes diétás tízóraira, uzsonnára vagy desszertként, de édesszájú életmódváltók reggelire is fogyaszthatják! Nagyon laktató, 4-5 darabbal órákra jól lehet lakni vele.
Hozzávalók
24-25 darabhoz- 30 dkg cukrozatlan almapüré
- 3 db tojás
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg cukornak megfelelő mennyiségű édesítőszer
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Az almapürét a tojásokkal simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
Az így kapott palacsintatésztából olajjal vékonyan megkent, közepesen forró palacsintasütőben kb. 7-8 cm átmérőjű palacsintákat sütünk (1 palacsinta = 1 evőkanál tészta). Porcukor helyettesítővel megszórva, frissen fogyasztható.
Ezt a receptet is próbáld ki: