A legfinomabb diétás padlizsánkrém
Ha nyár – eső ide vagy oda, még tart! –, akkor padlizsán, ha pedig padlizsán, akkor nincs finomabb a faszénen sült padlizsánból készült padlizsánkrémnél!
2022. August 22. Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Na persze mi diétázók ezt is light verzióban készítjük és esszük, kicsi plusz fehérjével megspékelve, mutatom, hogyan!
Hozzávalók
- 0,5 kg padlizsán (megsütve 25 dkg)
- 5 dkg light majonéz
- 5 dkg skyr
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- füstölt paprika ízlés szerint (elhagyható, csak a faszenes sütés íze miatt jó, ha belekerül)
Elkészítés
A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd beirdaljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben a beirdalt résszel felfelé fordítva kb. 25 perc alatt puhára sütjük. (Faszénen is megsüthetjük.)
A megsült padlizsánt kihűtjük, majd összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a light majonézzel és a skyrrel, majd a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.
Forró pirítósra kenve, friss zöldségekkel a legfinomabb, de hasábokra vágott répát, uborkát is mártogathatunk bele.
Ezt a receptet is próbáld ki:
Megosztom barátaimmal