Áfonyás-krémsajtos gofri
Puha, laktató gofri recept a ráérősebb tavaszi reggelekre.
Hozzávalók
4 darabhoz- olívaolaj spray
- 65 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 65 g zabpehelyliszt
- 2 g szódabikarbóna
- 2 g sütőpor
- 1 g só
- 1 kk őrölt fahéj
- 150 g görög joghurt
- 1 db tojás
- 30 g vaj
- 30 g eritrit
- 1 marék áfonya
- 30 g zsírszegény krémsajt
- 20 g poreritrit
Elkészítés
A gofrisütőt olívaolajjal befújva felforrósítjuk.
A liszteket összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és fahéjjal, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, végül pedig az áfonyát. Alaposan összekeverve sűrű masszát kapunk.
A felforrósodott sütőbe kb. 2 púpos evőkanálnyi tésztát adagolunk, majd lehajtjuk és 3-4 percig nem is nyitjuk ki, nehogy összeessen a gofri. Ezt megismételjük a maradék tésztával is.
Közben az öntethez összekeverjük a krémsajtot a poreritrittel, ezt csorgatjuk az elkészült gofrik tetejére.
Jöhet még egy gorfi?