A nudli egészségesen
Hozzávalók
4 adaghoz- 30 dkg édesburgonya
- 30 dkg zabliszt
- 1 tojás
- 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 1 ek kókuszolaj
- porrá őrölt eritrit
- cukormentes lekvár
Elkészítés
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, meg forró vízben teljesen puhára főzzük.
Ha elkészült, áttörjük burgonyanyomón, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással. A lisztet csak fokozatosan adagoljuk, addig, amíg már nem ragacsos a tészta, hanem jól formázható. Gyorsan dolgozzunk, különben meg is keményedhet.
A tésztából lisztes kézzel vékony hengert sodrunk és 3-4 cm-es darabokra csipkedjük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd a gyöngyöző vízbe engedjük a nudlikat és kb. 8 perc alatt készre főzzük.
Egy serpenyőben kókuszolajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergessük, mert hamar odaéghet. Végül beleforgatjuk a főtt nudlikat.
Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes lekvárral tálaljuk.