4 sajtos angyalhaj tészta
Hozzávalók
- Só
- 450 g angyalhaj tészta vagy spagetti
- 1 evőkanál sózatlan vaj
- 1 csésze főzőtejszín
- 1 csésze reszelt Cheddar sajt
- 1 csésze reszelt Fontina sajt
- 1 csésze reszelt Gruyere sajt
- 1 csésze reszelt Pecorino sajt
- frissen őrölt bors
- ¼ csésze apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Egy nagy lábosban (8 literes) forraljunk fel sós vizet. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson szereplő instrukciók szerint, majd 1 csészényi főzővizet tegyünk félre.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a tejszínnel. Lassan forraljuk fel, majd adjuk hozzá a sajtokat és ½ teáskanál frissen őrölt borsot. Vegyük vissza a hőfokot, és keverjük, amíg teljesen el nem keveredik.
Szűrjük le a tésztát, és óvatosan forgassuk bele a szószba, hogy minden szálra jusson belőle. Adjuk hozzá a petrezselymet. Ha a szósz túl sűrű, adjuk hozzá a tészta főzővizéből, amíg a nekünk tetsző állagot el nem érjük. Azonnal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal