Tömegek rajonganak ezekért az ételekért, de felfoghatatlan, miért
2022. May 29.A BuzzFeed összegyűjtött néhány népszerű, ugyanakkor megosztó fogást, ami érthetetlen okokból terjedt el az utóbbi időben a nagyvilágban.
Faszén alapú ételek
“Az aktív szénnek olyan íze van, mint… nos, pontosan olyan, mint amilyennek képzelnéd – égett, kavicsos és nem különösebben étvágygerjesztő, ezért aztán magas széntartalmú ételek receptje sok cukrot, sót és/vagy sűrítőszert igényel” – írja egy kommentelő, amivel a Buzzfeed olvasóinak háromnegyede egyetért.
Aioli szósz, magyarán fokhagymás majonéz
Az aioli a görög, a francia és a spanyol konyha fontos eleme, hívják olykor provence-i fokhagymaszósznak is. Valóban finom szósz, ehhez kétség nem fér, igen gyakran azonban a középszerű, rossz főztök ízének leplezésére szolgál.
Dalgona-kávé
Dél-Korea kedvence 2022-ben Amerikát és Európát is meghódította, hiszen semmi más nem kell hozzá, csak egy kis Bravos instant kávépor, némi cukor, egy pohár tej és persze a forró víz. A krémes kávé azonban sokak szerint az egyik legértelmetlenebb gasztrotrend a világon, ami helyett érdemes inkább egyszerű tejeskávét fogyasztani.
Mikrós pohársüti
Sokan zseniális, gyors hacknek tartják azok számára, akik nem tudnak sütni, vagy épp nincs hozzá megfelelő felszerelésük. Végtelenül egyszerű a recept: fogsz egy bögrét, beledobsz pár OREO-kekszet, 3-4 evőkanál tejet, jól összekevered, aztán beteszed az így kapott masszát a mikróba. Ha szerencséd van, jól néz ki a végeredmény, de valójában… halál unalmas, semmi íze nincs. Ha peched van, akkor pedig még az állaga se étvágygerjesztő – értenek egyet a kommentelők.
Vaj a kávéban
Szintén 2022-es gasztrotrend, hogy a kávéba egy kis tégely teavajat raksz, ami által elviekben krémesebb, ízletesebb kávét kapsz. A valóságban? Felesleges kalória, amitől nem lesz finomabb a kávé – hangzik a verdikt.
És te melyik friss gasztrotrendet látod teljesen öncélúnak, netán károsnak?
Forrás: BuzzFeed com