Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: ©buzzfuss/123RF.COM

Stanley Tucci tudja, hogy milyen az igazi dolce vita

A híres színész egy új tv-sorozatban a legjobb olasz ételeket kutatja.
2022. February 12.

Az olasz származású amerikai színész esetében egy igazi kaméleonról van szó – láthattuk Az ördög Pradát visel, illetve a Szentivánéji álom című filmekben, de Az éhezők viadala c. sci-fi-kalandfilm epizódjaiban is emlékezeteset alakított Caesar Flickermanként.

A karantén alatt leginkább a séf szerepét öltötte magára, hogy otthon hódoljon a mediterrán konyhának; ám eközben koktélkeverésben is kipattintotta magát. Ami azért nagy dolog, mert pár éve nyelvrákon esett át, amiből maradéktalanul fel tudott gyógyulni – így minden ízt nagy örömmel fedezett fel újra. Mellesleg a közelmúltban írt egy önéletrajzi könyvet is az Emmy- és Golden Globe-díjas művész, a CNN-en pedig saját gasztro-műsora lett, Stanley Tucci: Searching for Italy címmel.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stanley Tucci (@stanleytucci) által megosztott bejegyzés

A hatrészes dokumentum-sorozatban olasz tájakra kalauzolja a nézőket, és leszámol azzal a sztereotípiával is, hogy lágy mandolinzene mellett, napsütésben eszik az itteniek a pizzát és a csirke parmigianát – ami utóbbi nem is olasz étel.

A 61 éves színész közben Instagramon szintén megcsillantja főzési képességeit – nemrég például szarvasgombás rizottót készített. A legjobb olasz ételre egyébként a szülői házban számíthat Tucci; de a doku-sorozatban biztos, ami biztos, alaposan bejárta Campania vidékét, ahol pizzát és Amalfiból származó citrommal készült süteményt is megkóstolt. A felesége, Felicity Blunt pedig egy spagetti-vacsorára csatlakozott be. Milánó, Velence, Toszkána és Bologna is sorra került, akárcsak Szicília, Róma vagy Firenze. A tésztafélék változatossága mellett a különböző helyi borokat is szemlézi a színész, aki még a ’70-es években maga is Firenzében élt a szüleivel. Imádja a nemzeti konyha sokszínűségét, így nem csoda, ha szenvedélyesen vetette bele magát a forgatásba.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stanley Tucci (@stanleytucci) által megosztott bejegyzés

Tucci nemrég megállapodást kötött a S. Pellegrino nevű ásványvíz-céggel, azzal a céllal, hogy mindent megszerettessen az emberekkel, ami csak Olaszországhoz köthető. Az olyan tipikus olasz erények is ide tartoznak, mint a közösség és a barátság nagy becsben tartása, illetve az életöröm. A „Stan Pellegrino” nevű, dedikált üveg reklámfilmjében a víz forrásának városában gusztusos halétellel ünnepel egy vidám csapat, majd hegyi piknikre és kaszinóba is elkíséri a színészt ez a limitált mennyiségben elérhető ital.

Ide kapcsolódik:

“Fogkeményre főzni” a tésztát… de az mit is jelent?

Perzsa

Forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gordon Ramsay 2021-től már tüzes olasz borokban is utazik

Gordon Ramsay 2021-től már tüzes olasz borokban is utazik

Nem csoda, ha a brit séfet lenyűgözik a toszkán pincészetek.
Tuti olasz tippek étkezéshez, főzéshez

Tuti olasz tippek étkezéshez, főzéshez

A kevesebb több elvet érdemes szem előtt tartani

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!