Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őrület egy titkos tel-avivi garázsétteremben

Az égő konyhapult és asztalon tomboló pincérek se hagyjanak megtéveszteni bennünket, azért közben itt még nagyon jól főznek is.
2013. szeptember 11.

A Salonban (HaSalon) első körben rá nem jönnénk, hogy az egyik ünnepelt séf szentélyében járunk.  Mikor belépünk a külvárosi garázsba, épp még hangosabbra veszi az addig sem halk zenét a DJ, a pincérek bármikor táncra perdülnek, sőt a refrénnél sem fogják vissza magukat. Nem igazán fontos az sem, hogy a vodka kiöntésekor van-e egyáltalán a mennyiséget jelző csík a poháron vagy sem, gyakorlatilag locsolják. A fokozódó hangulatú este egyik láthatóan jól megkoreografált epizódja a fűszerlevelekkel megszórt pult fölgyújtása is,  a méretes lángok láttán viszont a személyzet csak derül, nincs okunk aggodalomra.

Minden máshogy vansalon_2

Eyal Shani séf amúgy csak kétszer nyitja ki egy héten a helyet, a népszerű és megosztó séf ugyanis ide tényleg csak öntörvényűsködni jár. A konyhai műveletek mindvégig a vendégek előtt zajlanak és az egészen káprázatos fogások esetében sem a külső számít, papírra kerül a torta, bátran nyúlhatunk akr kézzel is bármihez. A paradicsomfajták legalább tucatjával dolgozó szakácsok a borjúnyaktól a marhán keresztül a leheletfinomra dolgozott carpacciókon keresztül minden témában otthonosan mozognak. Borok a legjobb izraeli pincészetekből, Red Poetry, Bravdo, Margalit, Tzora és Castel. Eszveszett este, egészen látványos ízorgiával, amikor az összegyűrt szalvéta simán ráksziromnak tűnik egy asztaltársnak, aki még idejében kapcsol.

 

Galéria

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.