Őrület egy titkos tel-avivi garázsétteremben
A Salonban (HaSalon) első körben rá nem jönnénk, hogy az egyik ünnepelt séf szentélyében járunk. Mikor belépünk a külvárosi garázsba, épp még hangosabbra veszi az addig sem halk zenét a DJ, a pincérek bármikor táncra perdülnek, sőt a refrénnél sem fogják vissza magukat. Nem igazán fontos az sem, hogy a vodka kiöntésekor van-e egyáltalán a mennyiséget jelző csík a poháron vagy sem, gyakorlatilag locsolják. A fokozódó hangulatú este egyik láthatóan jól megkoreografált epizódja a fűszerlevelekkel megszórt pult fölgyújtása is, a méretes lángok láttán viszont a személyzet csak derül, nincs okunk aggodalomra.
Minden máshogy van
Eyal Shani séf amúgy csak kétszer nyitja ki egy héten a helyet, a népszerű és megosztó séf ugyanis ide tényleg csak öntörvényűsködni jár. A konyhai műveletek mindvégig a vendégek előtt zajlanak és az egészen káprázatos fogások esetében sem a külső számít, papírra kerül a torta, bátran nyúlhatunk akr kézzel is bármihez. A paradicsomfajták legalább tucatjával dolgozó szakácsok a borjúnyaktól a marhán keresztül a leheletfinomra dolgozott carpacciókon keresztül minden témában otthonosan mozognak. Borok a legjobb izraeli pincészetekből, Red Poetry, Bravdo, Margalit, Tzora és Castel. Eszveszett este, egészen látványos ízorgiával, amikor az összegyűrt szalvéta simán ráksziromnak tűnik egy asztaltársnak, aki még idejében kapcsol.