Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
2014. május 17-18-án Petőfi szülővárosában, Kiskőrösön egy egész hétvégét szentelnek gasztronómiai, kulturális és hagyományőrző programoknak.

Országos Rétes és Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrösön (X)

2014. május 17-18-án Petőfi szülővárosában, Kiskőrösön egy egész hétvégét szentelnek gasztronómiai, kulturális és hagyományőrző programoknak.
2014. May 1.

Kiskőrös már évek óta egyik kiemelt eseményének tartja a Városalapítók napjaként elhíresült rendezvényt, amely köré idén nagyszabású Országos Rétes- és Gasztronómiai programsorozatot szerveznek. A kétnapos fesztiválon a gasztronómiai rendezvények mellett olyan népszerű fellépők adnak majd koncertet, mint a MAGNA CUM LAUDE, Király Viktor és a Circus Maximus. A gasztronómiai programok pedig az ország egyik legismertebb sztárséfjének, Kovács Lázárnak a közreműködésével zajlanak.

Hagyomány és nyújtás

A településre egykor betelepített szlovákok hagyományait Kiskőrös lakói a mai napig is őrzik. E tradíciók jegyében május 18-án, vasárnap nagyszabású rétessütő versenyt tartanak, ahova az ország minden pontjáról érkeznek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat. Aki kíváncsi az igazi, szaladgálós, házias rétes rejtelmeire, a rendezvényen ellesheti a több évszázados múltra visszatekintő praktikákat. Az esemény kiegészítő programja, a szintén szlovák hagyományokat felelevenítő civil gasztronómiai piknik. A modern konyha kedvelői számára pedig szombaton egy látványos főzőshow-val kedveskednek a szervezők, Kovács Lázár sztárséf közreműködésével. A legjobb rétes mellett ugyanis a város legfinomabb főztjét is keresik, hiszen a szombati nap egyik legfontosabb programja, a főzőverseny lesz.

Minden korosztálynak

A változatos színpadi és kísérő programoknak köszönhetően a kicsiktől a nagyokig minden korosztály számára igazi kikapcsolódást nyújt majd az Országos Rétes- és Gasztronómia Fesztivál. Két napon át a hagyományos kézműves kiállítók mellett, gasztronómiai termékek, pálinkaházak, és borászatok is képviseltetik majd magukat az ország minden pontjáról. A legkisebb korosztály számára a város több pontján felállított vidámpark és ugrálóvárak kínálnak majd önfeledt szórakozást. A Petőfi téren felállított színpadon helyi és környékbeli vendégelőadók műsorai, táncbemutatók, mazsorett bemutató, gyermekelőadások, motor-show és folklór produkciók váltják egymást. De olyan „nagy nevek” is szórakoztatják majd a nagyérdeműt, mint a MAGNA CUM LAUDE, vagy a 90’-es évek népszerű lányzenekarának, a Bestiáknak egyik alapító tagjának Bedynek, új formációja a Circus Maximus. A Fesztivál vasárnapi záróakkordjaként pedig a Megasztár egykori győztese, Király Viktor ad koncertet.

Az Országos Rétes és Gasztronómiai Fesztivál részleteiről bővebb információt az esemény Facebook oldalán olvashatnak:
http://goo.gl/wsQedR

(X) 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!