Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Mit együnk a repülőúton?

Egy táplálkozási tanácsadó elmondja, mi a legegészségesebb választás.
2017. March 18.

Nem könnyű egy hosszú útra változatos, finom, egészséges és persze apró (ne az foglalja a legnagyobb helyet) ennivalót csomagolni. A repülős menük közül pedig még nehezebb kiválasztani a legjobbat. Karen Ansel, táplálkozási tanácsadó, most elárulja, mit tegyünk.

Ansel azt javasolja, mellőzzük a repülős ajánlatot, csomagoljunk inkább valamit otthon. A legmegfelelőbb pedig egy mogyoróvajas vagy pulykás szendvics teljes kiőrlésű kenyérben, néhány szelet almával. Elkészítése nem igényel konyhai profizmust (hiszen csak egy szendvics), és elég kicsi, könnyen elfér a kézipoggyászunkban. A legnagyobb előnye, hogy tele van proteinnel, így órákon át kellemes teltségérzetet biztosít.

Ha indulás előtt már nincs időnk összedobni semmit, útközben vegyünk banánt, görög joghurtot (ezt mindenképp a duty-freekben vegyük, ugyanis az ellenőrzésen nem biztos, hogy átmenne, mivel folyadéknak számít), és egy gabonás-diófélés müzliszeletet.

A hosszabb utaknál viszont elkerülhetetlen, hogy megkorduljon a gyomrunk, így kénytelenek vagyunk a repülős menüből választani. „Essen a választás egy pulykás szendvicsre, teljes kiőrlésű kenyérrel, jó sok zöldséggel – salátával, paradicsommal, avokádóval, uborkával.” – javasolja Ansel. Figyelmeztet még, hogy figyeljünk az öntetekre és a fűszerekre, melyek extra kalóriát tartalmaznak.

A jó étkezés mellett a megfelelő folyadékbevitelt ne hanyagoljuk el! „Nyilván senki sem akarja használni a repülő mosdóját, amíg nem muszáj, így természetes, hogy a folyadékbevitelt a minimumon akarjuk tartani. Viszont ez igen veszélyes vállalkozás, hiszen a repülő levegője igen száraz, így az egész repülés alatt több vizet veszítünk.” – magyarázza Ansel, majd azt javasolja, minden órában igyunk valamit – a víz a legjobb választás, de igazából (az alkoholon kívül) bármi belefér.

Sőt, még a kávé is jöhet! „Egy tanulmány szembe ment azzal az elmélettel, hogy a kávé dehidratálja a szervezetet, és megállapította, hogy a kávé éppen annyira képes hidratálni, mint a víz.” – állítja Ansel.

 

forrás: businessinsider.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!