
Kóstold meg Marton Adrienn korhelylevesét!
2020. December 31.Marton Adrienn, a TV2 gasztroműsorvezetője idén sem hagy minket szilveszteri recept nélkül. Bár a kialakult helyzet miatt most nem lehet nagy partikat vagy baráti összejöveteleket szervezni, ennek ellenére ezt az ünnepet is lehet meghitten, finom falatok társaságában tölteni.

Fotó: Komáromi Annamária
Korhelyleves füstölt csülökkel
„A szilveszter sokaknak egyet jelent a korhelylevessel. Én is imádom ezt a nagyon káposztás, fanyar ízt, és hozzá a friss kenyeret. Zseniálisan jó étel, mindenkinek csak ajánlani tudom” – meséli Adri.
Korhelyleves füstölt csülökkel
Hozzávalók (4-6 személyre):
Leves:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg füstölt sertéscsülök
30 dkg kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 evőkanál fűszerpaprika
5 db babérlevél
3 evőkanál liszt
Egyéni hozzávalók:
kapor
őrölt fűszerkömény
tejföl
só, bors
Elkészítés:
A csülköt feldaraboljuk, és babérlevéllel fűszerezett, 1,5 liternyi enyhén sós vízben megfőzzük. Amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, a fokhagymát, a répát, a kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk, ha esetleg túl intenzív az íze, előtte átmossuk.
Amikor hús majdnem teljesen puha, beletesszük a lábasba a répát.
Egy serpenyőt hevítünk és beledobjuk a szalonnát, a kiolvadt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel. Félrehúzzuk, majd beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsurgatjuk a csülökhöz, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat. Körülbelül 20-25 percig forraljuk a levest, majd belekeverjük a kaprot, és további 10 percig főzzük.