Itt egy újabb gasztroőrület: a brokkolikávé
Először az ugrott be, mennyire lehet ennek brokkolis íze, de mikor jobban belegondoltunk rájöttünk, ez egy remek találmány arra, hogy több zöldséget juttassunk a szervezetünkbe. Az ausztrál kormányzati tudományos ügynökség a Hort Innovation nevű csoporttal együtt fejlesztette ki a brokkoliport.
A természetes anyagot magából a zöldségből nyerik ki: a nem olyan szép, de még fogyasztható részeket levágják, majd porítják. A brokkoli ezen részei teljes mértékig alkalmasak emberi fogyasztásra, csak nem olyan kívánatosak, hogy a szupermarketek polcaira kerüljenek. A porított verzióból kettő evőkanálnyi megfelel egy adag brokkolinak, továbbá a por is rendelkezik a zöldség egészségügyi előnyeivel: rostokban, valamint B6- és E-vitaminokban gazdag.
Használata pont olyan széleskörű, mint más porított készítményeknek (pl.: a kollagénpor vagy a matcha). Smoothie-kban, zabkásában, és kávéban is megállja a helyét. Igaz, visz az italba a por egy kis zöldségérzetet, de így is finom a kávé.
„Kutatások azt mutatták, hogy az ausztrálok zöldségfogyasztása átlagban nem éri el a napi ajánlott mennyiséget. Az olyan lehetőségek viszont mint a brokkolipor, segíthetnek ezen.” – mondja a Hort Innovation vezetője, John Lloyd.
via: Hello Giggles