Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Íme, egy varázsszám a takarításhoz

Jegyezze meg a 20-as számot!
2018. január 20.

A konyha kitakarítása valószínűleg nem tartozik sokunk kedvenc teendői közé. Fontos viszont megtalálni azt az időt, melyet mindenképp rá kell szánni, mégsem merülünk ki teljesen a munkában, nem érezzük tehernek azt.

Állítólag 20 perc az az időintervallum, mely ideális hossz a takarításra. Mégis miért?

Ennyi ideig képes egy átlag felnőtt ember egy adott dologra kitartóan koncentrálni. Ezért tartanak a TED-es előadások is csupán 18 percig – ha hosszabbak lennének, az agyunk túltöltődne, és elkalandoznának a gondolatok. A gyerekeknek szóló TV-műsorok is körülbelül ilyen hosszúságúak, így pont végzünk a konyha tisztításával, míg a gyerkőc a Spongyabobbal.

A 20 perc nem túl sok idő, viszont azalatt egy-két apró dolgot simán el lehet végezni, mégsem fáradunk el benne. Ha délelőtt 9.30-kor nekiállunk, 10-kor már ki is heverhetünk a Napra, hogy egy kis nyárvégi barnaságot magunkra szedjünk.

Ha minden nap csupán 20 percet szánunk a takarításra (pl.: hétfőn porszívózás, kedden felmosás, stb.), akkor ragyogó tisztaság uralkodik majd a lakásban, mégsem érezzük úgy, hogy megszakadtunk volna a végeredményért.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 szuper tipp a sütő tisztántartásához

5 szuper tipp a sütő tisztántartásához

Mindennap használjuk, így egyáltalán nem meglepő, hogy időnként a sütőnek is szüksége van egy kis karbantartásra. Most adunk néhány ötletet, hogyan szabadulj meg a ragacsos kosztól. Készen állsz a takarításra?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.