Imádod az édeset, de megkóstolnád a csoki...spagettit is?
Talán hallomásból rémlik a csokis sajt (veterán autós címkével), illetve nemrég ismerte meg a világ a mangalica tepertős, táblás édességet is – ám most is szintet lép a gasztronómia: elérkezett a csoki-spagetti ideje. Méghozzá a molekuláris gasztronómia felől: a konyhatechnika űrkorszakának eme “gyümölcse” Michael Ligier nevéhez köthető, aki a hagyományos összetevőket forradalmian új eljárásokkal kombinálja. Csokival pedig nem nagyon szokás mellélőni – igaz, főleg desszert formájában fogyasztjuk, ám főétkezésre is simán bevállalhatja az, aki elvetemülten édesszájú. A különös, tésztának látszó étel elkészítési fortélyait Instagramon is közzé tette a 25 éves TikTok sztár, aki San Franciscóban él.
Először is megolvasztja a csokit, majd tejet és agar port ad hozzá, majd egy műanyag csövet, egy fecskendőt és egy mérleget vesz elő. Ezzel a csokival feltölti a csövet, ami köteget aztán lobogó vízbe dob. Végül kiszedi a edényből a csoki spagettit. A követők zöme fantasztikus vívmánynak tartja ezt a bravúrt, páran viszont már túl vadnak vélik. De a többség azért megkóstolná – ebben szinte teljes az egyet értés. Van, aki azzal humorizál, hogy a cukorbetegség kockázatát hordozzák a videóban látottak. Más pedig inkább szobahőmérsékletű tejet javasol, ugyanis a forró folyadék miatt tojás-ízű lehet így a végeredmény.
Akinek megjött az étvágya, az Ligier korábbi csoki-gömbjeire is rámozdulhat. Mintha egy futurisztikus kutatólaborban készültek volna ezek a ruganyos golyók is.
Ez szintén ínycsiklandó:
Perzsa
Forrás: indianexpress.com