Így sütik a bacont a híres séfek
Hogyan sütik a séfek a bacont?
Ha elfogadjuk, hogy a bacon a világ egyik legnagyobb kincse, akkor mindenképpen olvassunk tovább. Valószínűleg mindannyian tudjuk, hogyan kell bancont sütni (serpenyőben vagy sütőben), mégis vannak olyan módszerek, amelyekkel még finomabb lehet. Jöjjön néhány ötlet híres séfektől.
Ina Garten: sütőben sütve
Hozzávalók 2-4 személyre:
8-10 szelet füstölt bacon
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 205 fokra.
Fektessük a baconszeleteket egy tepsibe, és süssök 15-20 percig, amíg ropogós nem lesz.
Papírtörlőn csöpögtessük le, és tálaljuk.
Michael Symon: kezdjük az elején
Hozzávalók:
2200g hasa alja szalonna, bőrrel együtt
¼ csésze só
2 teáskanál rózsaszín pácsó
¼ csésze sötét barna cukor
¼ csésze méz
2 evőkanál piros paprika pehely
2 evőkanál füstölt piros paprika
1 teáskanál köménymag
Elkészítés:
Öblítsük le a szalonnát, és tötöljük szárazra. Tegyük egy 7-8 literes, lezárható zacskóba. A fűszeres páchoz keverjük össze egy tálban a sót, a pácsót, a barna cukrot, a mézet, a paprika pelyhet, a pirospaprikát és a köménymagot. Kenjük be a szalonnát a keverékkel.
Zárjuk le a zacskót, és 7-10 napra tegyük be a hűtőbe. Naponta fordítsuk meg. A szükséges pácolási idó attól függ, hogy milyen vastag a szalonna.
Vegyük ki a szalonnát a zacskóból, öblítsük le, és töröljük meg. Tegyük vissza a hűtőbe újabb 48 órára, ezúttal csupaszon, csomagolás nélkül.
Állítsuk be a füstölőt leírás alapján 90 fokra, és füstöljük 3 órán át, amíg a belseje 150 fokos nem lesz.
Vágjuk le a bőrét, és innentől kezdve használjuk fel tetszés szerint. Hűtőben 1 hétig, mélyhűtőben 2 hónapig eláll.
Alex Guarnaschelli: Kandírozott
Hozzávalók:
12 szelet bacon
finomra darált fekete bors
1/3 csésze világos barna cukor
2 db egyforma méretű tepsi
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
Tegyük a bacon szeleteket egy tálba, borsozzuk meg, és keverjük össze őket a barna cukorral. Terítsük be a tepsit sütőpapírral, és egy rétegben fektessük rá a szeleteket. A tálban maradó cukrot szórjuk rá a baconre. Takarjuk be mlg egy réteg sütőpapírral vagy fóliával, majd tegyük rá a másik tepsit. A tetején lévő tepsi lenyomja a bacont sütés közben.
Tegyük az egészet a sütőt közepére, és süssük 20 percig. Ellenőrizzük le: ha még még nem arany barna és ropogós, emeljük meg a sütési hőmérsékletet, és süssük még 15 percig.
Ne felejtsük el, hogy tálaláskor egy kicsit össze fognak ugrani a szeletek.
Alton Brown: 3 napig pácolva
Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze só
225g melasz
2 liter víz
2 liter alma cider
2 evőkanál durvára őrölt fekete bors
2.5 kg hasa alja szalonna
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forraljuk fel a víz felét, a cukrot, a sót és a melaszt. Öntsük egy nagy tároló dobozba a maradék vízzel és a ciderrel együtt. Tegyük be ahűtőbe, és hűtsük le 4 fokra.
Dörzsöljük bele a borsot a szalonnába, majd tegyük bele a lehűtött páclébe, hogy teljsen elfedje. Tegyük be a hűtőbe 3 napra.
A 3 nap leteltével vegyük ki, és töröljük le. Tegyük egy rácsra, azt egy tepsire, majd az gészet helyezzük 1 órára egy ventillátor elé, hogy egy vékony hártya képződjön a szalonnán. Tegyük bea hideg füstölőbe 4-6 órára, majd hűtsük le, hogy lehessen szeletelni. Amit nem szeletelünk fel, azt tegyük a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe.
Tegyünk egy rácsot a tepsire, és fektessük rá a bacon szeleteket. Tegyük be a tepsit a hideg sütőbe, kapcsoljuk fel 205 fokra, és süssük 12-15 percig, attól függően, hogy mennyire ropogósan szeretjük. Papírtörlőn csöpögtessük le.
Bobby Flay: mustáros-juharszirupos mázban
Hozzávalók:
¼ csésze juharszirup
1 evőkanál dijoni mustár
1/4 teáskanál durvára tört bors
16 szelet vastagra végott, duplán füstölt bacon
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 205 fokra.
Egy kis tálban keverjük össze a juharszirupot, a mustárt és a borsot.
Fektessük a bacon szeleteket egy tepsire. A sütőben 9-10 perc alatt süssük meg. Vegyük ki a bacon szeleteket, és tegyünk egy rácsot egy másik tepsire. Papírtörlővel itassuk fel a zsírt. Egy kenőecsettel kenjük a mázt a bacon szeletekre, majd tegyük vissza a sütőbe 1-2 percre.
Forrás: popsugar.com