Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így süssünk otthon gesztenyét!

Hiszen mi is elkészíthetjük, így az ősz édes illatát becsempészhetjük az otthonunkba is. Jöjjön néhány trükk, amelyeket könnyen elsajátíthatunk!
2016. November 10.

Ki ne szeretné a sült gesztenyét? A levegő megtelik az illatával: édes és forró, és ha betesszük a zsebünkbe, még a kezünket is melegíti.

Mi is elkészíthetjük, így az ősz édes illatát becsempészhetjük az otthonunkba is. Jöjjön néhány trükk, amelyeket könnyen elsajátíthatunk:

A gesztenye sütése:

1. Először is vegyünk 1 kg gesztenyét, keresztben vágjuk be minden egyes darabot, így a gőz nem fogja szétrobbantani őket sülés közben. Éles késsel dolgozzunk, és legyünk nagyon óvatosak!

2. Áztassuk be a gesztenyéket néhány órára. Ha kukac lenne bennük, így biztosan kimászik.

3. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és egy rétegben tegyük bele a gesztenyéket. Süssük 200 fokon 30-40 percig, amíg a héja elkezd feketedni. Néha rázzuk meg a tepsit, hogy egyenletesen süljenek, de közben vigyázzunk a szemünkre és az arcunkra! Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy megsült-e, kóstoljuk meg. Vigyázzunk: a gesztenye még ilyenkor is fel tud robbanni, és égési sérüléseket tud okozni.

4. Tegyük a megsült gesztenyéket egy papírzacskóba vagy csomagoljuk konyharuhába, és melegen tálaljuk.

A gesztenye tele van antioxidánsokkal, E vitaminnal. Ha nem fogyasztunk vele túl sok cukrot, az egészséges táplálkozás része lehet. Fontos forrása a B1, B2, B6 és C vitaminoknak, valamint a káliumnak, nátriumnak, kalciumnak és a foszfornak.

Nagyon magas a szénhidrát-tartalma, így helyettesítheti a gabonákat vagy akár a burgonyát is. Magas rosttartalma miatt nagyon jót tesz az emésztésnek.

 

Forrás: onejive.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!