Így készül az Anthony Bourdain féle tökéletes tojásrántotta
A tojásrántotta egy nagyon egyszerű reggeli, mégsem készítjük egyformán. Anthony Bourdain séf megosztja velünk titkos tippjeit a tökéletes verzió elkészítéséhez.
Négy egyszerű hozzávalóra lesz szükség: tojásra, vajra, sóra és borsra. Bourdain kiemeli, hogy a tojásoknak frisseknek kell lenniük, végül is ők az étel sztárjai.
Melegítsünk fel egy serpenyőt, de ne legyen túlságosan forró, majd törjük bele a tojásokat egy tálba. Ezután verjük fel azokat egy villa segítségével – legyünk óvatosak, ne törjük össze teljesen. Sózzuk, borsozzuk, de semmi mást! Mellőzzük a vizet, tejet, tejszínt, itt csak a tojáson van a hangsúly.
A serpenyőben éppen olvadó vajhoz adjuk hozzá a tojásokat. Hagyjuk, hogy kicsit formálódjanak, mielőtt elkezdjük őket keverni 8-as alakban. Ez a technika puha tojásokat, ízes textúrát eredményez.
„Mint minden egyszerű dolog esetén, az emberek képesek túlkomplikálni azt, ezzel elrontanak mindent.” – mondja a séf, majd folytatja: „Emlékezzünk rá, hogy ez reggeli, nem agyműtét.”
forrás: delish.com