Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Gyorséttermi dolgozók sötét titkai, amiket talán jobb, hogy eddig nem tudtunk

2022. June 12.

A BuzzFeed a Reddit-csoportjában faggatott ki jó néhány gyorséttermi dolgozót a világ minden részéről. Vannak titkok, amiket talán mégsem akartunk tudni… 

“Tizenöt évig dolgoztam a legnagyobb gyorsétteremláncnál a világon. Hihetetlen, de a 20 liter teába, amit a reggelihez adtunk, 2 kiló cukor ment… ez azért elég durva. Aztán volt egy főnököm, akinek az volt a fixa ideája, hogy esős időben jobban fogy a halburger, mert az emberek tudat alatt összekötik fejben a halat és a vizet. Talált is egy kutatást, ami valami 3 százalékos emelkedés tapasztalt a halburgerek terén, ha égszakadás van”. 

– állítja a AmbivalentWaffle nevű user. 

“Amikor a drive thru-ban állsz sorba a kajáért, 5 méteres körzetben mindent hal a diszpécser, amit mondasz. Ha szidod a céget, azt is hallja. És igen, az évek során volt olyan kollégám, aki bosszúálló természetű volt… Volt, akit kirúgtak, mert a főnök megtudta, hogy beleköpött azoknak a kajájába, aki rondákat mondtak róla, és a beszélőbe behallatszott a kocsiból.” 

– ez a felhasználó névtelen kívánt maradni. 

“Nem nagyon ajánlom, hogy csirkét rendelj akkor, amikor nincs nagy forgalom. Ha nem pörög gyorsan a sor, a csirke fél napokat tölt a  serpenyőben. Az ilyen grillezett meg egyéb csirkéket pláne nem ajánlom. Talán a nugget az egyetlen, ami mehet”

“Ha friss sült krumplit akarsz, kérd só nélkül. Kénytelenek leszünk sütni neked egy új körrel”

– mondja MikelGazillion, aki azt is megjegyezte, hogy az is elgondolkodtató, milyen az uborka milyen könnyen ragad fel a falra, illetve a főnök ingjére… 

“A gyorsétterem az a műfaj, ahol akkor jársz a legjobban, ha sokan vannak előtted és utánad is. Ha nincs bent senki, akkor sajnos valószínű, hogy a szendvicsed, krumplid… régóta a melegítőben csücsül, és már egyáltalán nem friss. Van, csúcsidőn kívül 3-4 órás szendvicset is kaphatsz. Ha viszont pörög a sor, az alkalmazottak kénytelenek frisset készíteni neked, különösen a slágertermékekből, mint a sajtburger.”

– így witchyribbon84

“Grillezett gyorskaját soha nem rendelnék, bármennyire is menőnek számítanak ez a termékkategóriák. Öt évig dolgoztam gyorsétteremben, és rendszeresen a grillező mellé osztottak be. Az annyira forró és szörnyű volt, hogy rendszeresen hullott rólam a verejték, egyenesen a kajába bele…”

– adja meg a kegyelemdöfést johnh192

Köszönjük, pont ennyit akartunk tudni. 

Amerikában utánajártak, hogy miért más az otthoni és a gyorséttermi sült krumpli íze

Forrás: BuzzFeed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!