Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezt az 5 dolgot szerezzük be, és nyugodtan várhatjuk az ünnepi vendégsereget

Készletellenőrzés, raktározás, rajt!
2016. December 12.

1. Teamécsesek

Nincs otthoni ünnepi vacsora 1-2 teamécses nélkül. Olcsók és bájosak, melegséget árasztanak. Az asztalra illatmentes gyertya a legjobb választás. 

2. WC papír és zsebkendő

Ugye nem szeretnél az a házigazda lenni, akinél elfogy a WC papír a karácsonyi ünnepek alatt? 🙂 Ha amúgy nem nagy tételben vásárolsz WC papírt, egyszer az évben, az évnek ebben a szakában most mindenképpen tedd meg.  Év közben nem is gondolnánk, hogy az ünnepek alatt mennyivel gyorsabban fogynak ezek a készletek.

3. Rágcsálnivaló vacsora előttre és utánra

Készítsünk egy dobozt a spájzban, amire ráírjuk: Nekik, nem neked. Ebben a dobozban tarthatjuk  azokat a boltban vásárolt finomságokat , amelyeket egy pillanat alatt ki tudunk borítani egy tálba, és kitenni a dohányzóasztalra. Akár vacsora előtt, akár utána.

4. Bor

Ha van kedvenc borunk, az ünnepekre mindenképpen vegyünk belőle egy pár üveggel. Ha egy egész rekesszel megveszünk, akár még spórolhatunk is az egyes üvegek árán. Néhány üveg bor mindig jól jöhet, ha váratlanul toppannak be a vendégek az ünnepek alatt.

5. Műanyag dobozok a maradékoknak

Ha a vacsora maradékát szeretnéd a vendégeidnek adni, műanyag dobozokra lesz szükséged, amibe bele tudod tenni. Az év egyéb szakában bátran kölcsönadhatjuk a kedvenc tároló dobozainkat, mert előbb-utóbb mindig visszakerülnek hozzánk. Ilyenkor azonban más a helyzet: érdemes inkább felkészülni eldobható vagy kevésbé sajnált dobozokkal, alumínium tálcákkal. Ezeket akkor sem sajnáljuk majd,  ha soha többet nem kerülnek vissza.

 

Forrás: www.thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!