Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: MTI/SOÓS LAJOS

Ez a süti lett idén Budapest desszertje

2020. szeptember 17.

A Szamos Marcipán alkotása, a körtés karamell mousse lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt. A szervezők minden évben szeretnének egy olyan édességet találni, amely a nagyközönség tetszését elnyerve tudja gazdagítani a cukrászdák kínálatát – mondta kedden a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke és az Édes Napok társtulajdonosa. Mint kiderült, idén is magas színvonalú versenyművek érkeztek a felhívásra. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, hogy a cukrászmesterek mellett mi is bátran elkészíthessük otthon.

Alapanyagok tekintetében a versenykiírás a piacról beszerezhető, szezonális termékeket részesíti előnyben. Amíg az első desszertverseny a szőlő köré épült, idén a körtét állították a megmérettetés középpontjába. A verseny győztese egyhangú pontozással a Szamos Marcipán desszertje lett, a cukrászat a verseny törénetében immár másodszor nyerte el az elismerést. 

Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója elmondta: az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. Teljesen új ízvilágot szerettek volna létrehozni, olyat, ami még nem szerepelt a hazai cukrászdák kínálatában. A termék megalkotója ismét Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere.

Forrás: MTI

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Megkóstoltuk az idei országtortákat

Megkóstoltuk az idei országtortákat

CURIOSITAS – Kíváncsiság és Szentivánéji Álom a tányérunkon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?