Egész hétvégén vár a Gourmet Fesztivál!
2019. May 18.A gyakorlott Gourmet-ra járók valószínűleg boldogan, de némi fenntartással fogadták az időjárást: igen, úgy néz ki, hogy az idei 4 napon nem fogunk gumicsizmában ázni-fázni kedvenc gasztrofesztiválunkon. Mi például pénteken kifejezetten szép, verőfényes időben jártuk végig a kiállítók standjait. A kínálat felfedezését rátok bízzuk, kedvcsinálóként mutatjuk, mi mindennel tölthetitek a napot a Gourmet-n.
Vajon mit kóstoljak?
A bejáratnál begyűjthető füzetek mellett már otthon elkezdhetitek a tájékozódást, a Gourmet Fesztivál honlapján kiállítókra és ételtípusokra lebontva megtaláljátok a teljes menüt. Jó dolog az improvizáció – és úgyis lesz pár olyan tétel, amihez ott helyben jön meg a kedvetek –, de mivel az egész fesztivált lehetetlen végigkóstolni, érdemes felírni azokat az ételeket, amelyeket semmiképpen sem szeretnétek kihagyni. A belépővel együtt kuponokat is kaptok, ezekkel szuperül ráhangolódhattok a kóstolásra: beválthatók többek között sörre, borra és gourmet szendvicsre.
Gasztroszínpad
Egész hétvégén folyamatos programokkal vár a Gasztroszínpad. Szombat délután 1-kor az Artizán kézműves pékség bemutatójával kezdődik a műsor, majd 7-kor az egyik külföldi meghívottal, a Twins Garden séftehetségeivel zárul. Vasárnap is hasonlóan színes lesz a felhozatal, a nap végén pedig itt kerül majd sor a fesztivál záróeseményére, a díjátadóra. Ekkor hirdetik ki a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján a Gourmet legjobb kiállítóinak és ételeinek névsorát.
További programok
Paprika Pop-up
Az egyik kedvenc programunk, szombaton és vasárnap is keressétek délután 2-től a sztárséfeket a bogrács mellett. Szombaton Bíró Lajos (Bock Bisztró), vasárnap pedig Mészáros Ádám (Onyx) főz majd, hihetetlen élmény ennyire közelről nézni a bográcsozást.
Workshopok, színes gyerekprogramok
Aki nem csak kóstolna, hanem testközelből is ellesné a kenyérsütés, a sörös desszertek vagy éppen a kimchi készítésének trükkjeit, annak az izgalmas workshopokon a helye. A legkisebbeket pedig egy külön elkerített játszóteres területen várják gasztronómiai gyerekprogramokkal.
A mi kedvenceink
Most szólunk: „még” nem kóstoltunk mindent végig, de pár kedvencet a tegnapi napunk alapján már fel tudunk sorolni a színes kínálatból: nagyon szerettük a Kobuta japán ihletésű konyha gyozáit (a rákost és szilvást különösen), a Digó Nápolyi Pizza pizzáit, a Laurel malátás-sós karamellás fagyiját és az Onyx kenyérfagylaltját, a Beefbar mininurgereit, a Pataki Cukrászda békebeli sós rudait és a Kiosk tépett malacát paprikás sercliben.
Jegyek itt: jegyvásárlás.