A végtelenül variálható grillezett sajtos szendvics
Egy időben mindig lehalásztam a spájz legfelső polcáról az összecsukós szendvicssütő szerkezetet, és három napig ettem az abban sütött szendvicseket, mert egyrészt nem volt kedvem visszatenni, másrészt ki akartam használni az alkalmat, ha már előkerült.
A sütő már rég elromlott, de megtanultam, hogy serpenyő, sütőlapát és elegendő vaj segítségével bármikor produkálható az így készült szendvics, létra előszedés, felmászás, lemászás, eltevés, majd újabb létra előszedés, felmászás, lemászás, eltevés nélkül.
A szendvicssütési technológia megegyezik a korábban megénekelt patty melt recepttel, a lényeg, hogy az elkészített szendvics oldalait kívülről megvajazva sütjük a serpenyőben addig, amíg a benne lévő sajt meg nem olvad. Az így készíthető szendvicsek aztán tetszés szerint variálhatók a fantázia és a rendelkezésre álló alapanyagok keretei között.
A fantázia beindításához bátorkodtam az alábbi lehetséges irányokat felvázolni, a hozzávalókat sorolom fel, azok aránya kedv és ízlés kérdése. Vaj mindegyikhez kell.
Grillezett ananászos szendvics:
Ananászszelet száraz serpenyőben vagy grillen sütve, chili pehellyel megszórva, emmentáli sajt, főtt, füstölt sonka
Avokádós, chorizos szendvics:
Szeletelt avokádó, paradicsom karikák, gouda sajt, chorizo vagy más kolbászféle, koriander
Katalán szendvics:
Calcots szósz, füstölt sonka, edami sajt, rukkola
Nutellás, brie sajtos szendvics:
Nutella, brie sajt
Kényelmes reggelihez vagy gyors vacsorához kiváló választás!