Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

4 tipp, hogy megszabadulj a másnaposság tüneteitől

2016. December 4.

1. Messziről kerüljük el az Aspirint.

Az egyik legnagyobb hiba, amit másnaposan elkövethetünk, hogy gyorsan bekapunk egy Aspirint, amint felébredünk. Azonban az Aspirin a többi fájdalomcsillapítónál jobban irritálja a gyomrot, és okoz hányingert, és még rosszabb lehet a helyzet, ha éhgyomorra vesszük be.

2. Válasszuk helyette az Advilt.

A paracetamol és ibuprophen tartalmú fájdalomcsillapítók ilyenkor sokat segíthetnek, de figyeljünk rá, hogy mindenképpen együnk némi szénhidrátot, mielőtt bevennénk. Így biztosak lehetünk benne, hogy a hatóanyag nem közvetlenül gyomor-nyálkahártyába szívódik fel.

3. Igyunk nagyon sok vizet.

Tegyünk 2 teli palack vizet az ágyba még mielőtt elindulunk az éjszakába. Az egyiket igyuk meg lefekvés előtt, a másikat pedig ébredés után. A lefekvés előtti segíteni fog visszatölteni a tápanyagokat és folyadékot, amiket az éjszaka folyamán elvesztettünk. Az ébredés utáni palack pedig segít ezt a visszatöltési folyamatot a nap folyamán továbbvinni. Még jobb, ha citromos vizet iszunk.

4. Ne hajtsuk túl magunkat.

Nincs még nagyon messze az az időszak, amikor a fizikai testmozgás, mint a másnaposság ellenszere, annyira hangzott kellemesen, mintha macskák vájnák ki lassan a szemem. Ez a folyamat akaraterőt kíván, és még csak tettetni sem szerettem volna, hogy van nekem olyan. Most már tudom, éppen annyi testmozgásra van szükségem, hogy a vérkeringésem beinduljon. Így újraindul a szervezet, és könnyebben kidolgozza magából az alkoholt, elkezdi legyőzni a másnaposságot. A testmozgás endorfint is termel, amitől sokkal jobb kedvünk lesz, minél tovább mozgunk, annál jobb!

 

Forrás: www.delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

12 dolog az étkezésről, amelyeket a Szívek Szállodájából tanultunk

12 dolog az étkezésről, amelyeket a Szívek Szállodájából tanultunk

A sorozat diadalmas visszatérését megünneplendő, íme, néhány tény a Gilmore lányoktól

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!