Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Warner Bros/Courtesy Everett Collection

12 dolog az étkezésről, amelyeket a Szívek Szállodájából tanultunk

A sorozat diadalmas visszatérését megünneplendő, íme, néhány tény a Gilmore lányoktól
2016. November 25.

A Netflix idei nagy dobásaként tér vissza sokunk kedvence, a Szívek Szállodája. A 2000-2007 között futott sorozat idén egy négyrészes minisorozattal érkezik, mely – az előző évadokhoz hasonlóan – a Gilmore-lányokat követi nyomon. A Gilmore Girls: A Year In the Life (Szívek Szállodája: Egy év az életben) részei világszerte november 25-én válnak elérhetővé.

Sok minden változott 2000 óta, a rajongók is 16 évvel idősebbek lettek, de szinte mindenki ugyan olyan izgalommal várja a 4 részt, mint évekkel ezelőtt a folytatásokat. Ha Te is nagy rajongója vagy Gilmore-éknak, tudhatod, hogy az evés nagy szerepet játszik náluk; legyen ez a szokásos pénteki vacsora Emily-éknél, vagy a reggeli Luke-nál, akár egy palacsinta Al Palacsintaházából.

A sorozat diadalmas visszatérését megünneplendő, íme, néhány tény, amit az ételekről és az italokról a Szívek Szállodájából tudhatunk.

1. Végtelen mennyiségű kávé – lehetőleg Luke-tól – szükséges a túléléshez. Ezt magyarázni sem kell, Rory és Lorelei szélsebes replikáinak mozgatórugója a napi több csésze kávé.

2. Nagyon, nagyon komolyan kell venned a pizzát. 

3. Amikor a süteményekre kerül a sor, ismerd a határaidat. Ez az alapbölcsesség eredményezi, hogy Lorelai megpróbálja elmagyarázni– mint tudjuk, sikertelenül –, miért nem randizhat Rory tanárával, Max Medinával. De mégis érdemes megfogadni ezt a tanácsot – nem csak a pitéket illetően.

4. Használd bölcsen a holtidőt. Mit is műveltünk a wi-fi és a nagy sebességű internet előtti időkben? Még több szendvicset ettünk, ahogyan kedvenc anya-lánya párosunk.

5. Nem biztos, hogy mindenki hallani akar a száraz pácodról. Válaszd meg bölcsen a beszélgetéseid témáit, nem mindenki annyira megszállott a fűszerkeverékekkel kapcsolatban, mint Jackson.

6. Ha snacket kínálsz a vendégeidnek, győződj meg róla, hogy elég tányért raktál melléjük. Trix Gilmore nem egyszerű hölgy. Ha egy idős és mindig elégedetlen rokont vársz vendégségbe, intézd úgy a dolgaidat, hogy ne legyen mibe belekötnie.

7. Teljesen elfogadott rendelt kínai kajával koccintani. Kinek van ezek után szüksége pezsgőre? Ha a lakás újrafestését tárgyaljátok vacsora közben, a sikeres megbeszélésre koccintsatok az evőpálcikáitokkal.

8. A cupcake-ek mindent jobbá varázsolnak. Fran tudja, mi a dörgés: ha rossz híreket hozol, mindig kínálj mellé muffinokat.

9. Amikor a férjed túlsüti a pulykát, amit Hálaadásra vettél, igyál annyi alkoholt, hogy ez már ne érdekeljen. Ez egy másik bölcs tanácsot is felvet: soha, semmilyen körülmények között ne igyál Miss Patty Alapítás Napi puncsából.

10. Ha bosszút állsz valakin, legyél ízléses. Tojásokkal dobálni egy kocsit, rendkívül gyerekes. Dobálózz inkább kaszinótojással.

11. Gondolkodj, mielőtt megrendeled a második pohár bort az ebédhez. Szinte elképzelhetetlen a sorozat Richard Gilmore nélkül, viszont mivel az őt alakító Edward Herrmann nemrég elhunyt, így nélküle érkezik meg a 4. rész. Ez a pont az Ő „csak egy pohár bor az ebédhez” szabályát eleveníti fel.

12. Soha ne becsüld alá a Pop-Tart (töltött keksz) hatalmát. Nincs is kartonízük, kóstold, mielőtt véleményezed.

forrás: www.thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

6 egyszerű ebéd dolgos napokra

6 egyszerű ebéd dolgos napokra

Táplálkozási szakértők tuti kajatippjei olyan napokra, amikor egy perc megállás sincs.
Így varázsold egészségesebbé az ételeidet

Így varázsold egészségesebbé az ételeidet

Mert néhány apró változtatás csodákra képes

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!