Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: YouTube

Kajás program hétvégére - evés nélkül

Na jó, csak popcorn. És kanapé és jöhetnek a hétvégi kényelmes esték!
2017. March 31.

Ha épp nem mennénk sehová péntek este és nincs semmi teendőnk, kezdjük a hétvégét otthoni mozizással!

Íme hét, étellel és étkezéssel kapcsolatos film, amelyek remek kikapcsolódást nyújtanak. Olyan helyeket járhatunk be velük, mint Mumbai egyszerű utcái, Dánia nyugodt vidékei, vagy a dél-francia Dordogne folyó partjai.

1. Étel, ital, férfi, nő (Yin shi nan nu; Tajvan): Ez a kellemes, családi dráma egy özvegy férfi és három felnőtt lánya történetét, kapcsolatát dolgozza fel két emberi vágy, a szex és az étkezés nyomán.

2. Csokoládé (Chocolat; Franciaország): Ki ne ismerné Johnny Depp egyik legromantikusabb filmjét? A film ellenállhatatlan, mind szereplői gárdáját (Depp mellett Juliette Binoche, Judi Dench, Alfred Molina is szerepel), mind témáját (Franciaország, románc, csokoládé) tekintve. Igazi kényeztetés.

3. Tampopo (Tampopo; Japán): A cselekményt olykor meg-megszakítja egy sor váratlan jelenet, köztük a valaha volt egyik legbizarrabb szerelmi jelenettel. Egy tál ramen társaságában nézzük meg.

4. Szeress Mexikóban (Como agua para chocolate; Mexikó): A szerelem és az étel kéz a kézben jár, ebben a filmben pedig főleg.  Laura Esquivel azonos című regénye alapján készült film egy fantasztikus mese a főzés érzéki varázsáról.

5. Babette lakomája (Babettes gaestebud; Dánia): Az étel a film utolsó harmadáig szinte nem is jelenik meg a történetben. Ez a csendes dán film 1987-ben elnyerte a Legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Plusz Ferenc pápa kedvence.

6. Bella Martha (Bella Martha; Németország): Bizonyára jobban ismerjük az amerikai remake-et, az Ízlések és pofonok című filmet. Az eredetiben a munkamániás főhősnő szerelmi leckét kap egy olasz séftől. A végkimenetel kitalálható, de a hollywoodi csillogás nélkül.

7. Ezerízű szerelem (The Lunchbox; India): Az ételszállítók (dabbawallah-k) egyik hibájának következményéből adódó levelezés, majd kötelék kialakulását bemutató film már a kezdetekkor nemzetközi sikernek örvendett.

 

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!