Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A legbutább hiba, amit főzés közben elkövethetünk

És valljuk be, mindannyiunkkal előfordult már
2017. január 21.

Hogy miért kell mindig pontosan kimérni a hozzávalókat, és miért ne rázzuk a sótartót vagy a fűszertartót a lábos fölött? Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a finom hozzávalókkal teli edénybe beborítjuk a fűszertartó edény felét pl. erős paprikából, és gyakorlatilag tönkretesszük az ételt. Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy az a fele van nyitva a fűszertartó tetejének, ahol kisebb lyukakon keresztül érkezik a fűszer, közben beleborítjuk a fél dobozzal.

Akkor járunk el a legbiztonságosabban, ha a fűszereket kanállal adagoljuk az ételhez. Ha sok időt töltünk a tökéletes recept kiválasztásával vagy megalkotásával, miért is dobálnánk az összetevőket egyszerűen a lábosba? Akár szóról-szóra követjük a receptet, akár a saját fejünkből főzünk, érdemes kimérni a fűszereket, akár kanállal, akár a kezünkkel, és nem közvetlenül a lábosba önteni. Az emberek sokszor túl vagy alulsózzák az ételeiket, mert őrült módra szórják a sót a sótartóból az ételbe. De ugyanez igaz a fekete borsra, a piros paprikára, és egyéb fűszerekre is: a helyesen megválasztott mennyiség megemeli az ételt, míg a helytelen mennyiség könnyen tönkre teheti azt. Mindig pontosan adagoljuk a fűszereket, így könnyen elkerülhetjük a baleseteket.

 

Forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

Főzési trükkök, tárolási tippek, és ügyes technikák: olvass tovább!
Így készítsd a legkrémesebb zöldséglevest

Így készítsd a legkrémesebb zöldséglevest

Ezúttal karfiolból, ami ráadásul a főzés előtt sütőbe kerül, hogy még ízletesebb és zamatosabb legyen
A legjobb köret tipp: lapított krumpli

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

Decemberben járunk, és már javában zakatolnak a fogaskerekek, hogy mi legyen a menü a karácsonyi asztalon. Kinek a hagyományos, kinek a kevésbé tradicionális: pulyka, hal, kocsonya, vagy egy új, egyelőre kipróbálatlan recept, amivel villantani szeretnél – legyen bármi, nekem van egy jó köret tippem, ami nagyon sok mindenhez illeni fog.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.