Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A legbutább hiba, amit főzés közben elkövethetünk

És valljuk be, mindannyiunkkal előfordult már
2017. január 21.

Hogy miért kell mindig pontosan kimérni a hozzávalókat, és miért ne rázzuk a sótartót vagy a fűszertartót a lábos fölött? Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a finom hozzávalókkal teli edénybe beborítjuk a fűszertartó edény felét pl. erős paprikából, és gyakorlatilag tönkretesszük az ételt. Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy az a fele van nyitva a fűszertartó tetejének, ahol kisebb lyukakon keresztül érkezik a fűszer, közben beleborítjuk a fél dobozzal.

Akkor járunk el a legbiztonságosabban, ha a fűszereket kanállal adagoljuk az ételhez. Ha sok időt töltünk a tökéletes recept kiválasztásával vagy megalkotásával, miért is dobálnánk az összetevőket egyszerűen a lábosba? Akár szóról-szóra követjük a receptet, akár a saját fejünkből főzünk, érdemes kimérni a fűszereket, akár kanállal, akár a kezünkkel, és nem közvetlenül a lábosba önteni. Az emberek sokszor túl vagy alulsózzák az ételeiket, mert őrült módra szórják a sót a sótartóból az ételbe. De ugyanez igaz a fekete borsra, a piros paprikára, és egyéb fűszerekre is: a helyesen megválasztott mennyiség megemeli az ételt, míg a helytelen mennyiség könnyen tönkre teheti azt. Mindig pontosan adagoljuk a fűszereket, így könnyen elkerülhetjük a baleseteket.

 

Forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

Főzési trükkök, tárolási tippek, és ügyes technikák: olvass tovább!
Így készítsd a legkrémesebb zöldséglevest

Így készítsd a legkrémesebb zöldséglevest

Ezúttal karfiolból, ami ráadásul a főzés előtt sütőbe kerül, hogy még ízletesebb és zamatosabb legyen
A legjobb köret tipp: lapított krumpli

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

Decemberben járunk, és már javában zakatolnak a fogaskerekek, hogy mi legyen a menü a karácsonyi asztalon. Kinek a hagyományos, kinek a kevésbé tradicionális: pulyka, hal, kocsonya, vagy egy új, egyelőre kipróbálatlan recept, amivel villantani szeretnél – legyen bármi, nekem van egy jó köret tippem, ami nagyon sok mindenhez illeni fog.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.