Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

3 dolog, amire érdemes költeni a következő bevásárláskor

Íme az én listám arról, hogy mi az, amire gondolkodás nélkül adok ki pénzt
2017. October 2.

Kevesen vannak, akiknek nem kell odafigyelniük a bevásárláskor. Gyerekek, számlák…  annyi kiadás van, hogy a közértben is meg kell néznünk, mire költünk. Egyes üzlethálózatok saját márkás dolgai nagyon jó minőségűek, és persze a reklám hiánya, a csomagolás egyszerűsége segít alacsonyabban tartani az árukat, ezért sokszor jobban megéri azokat vásárolni. Ráadásul ezek között is van, ami drágább, de mégis érdemes költeni rá. Íme az én listám arról, hogy mi az, amire gondolkodás nélkül adok ki pénzt.

Friss zöldség és gyümölcs

A zöldségek és gyümölcsök eleve nem tartoznak a drága kategóriába, de egyes darabok még így is drágák tudnak lenni, pl avokádó, ananász. De több okom is van rá, hogy ezeket miért veszem meg mégis: mert finom. Mert egészséges. Mert inkább édes gyümölcsöt együnk, mint cukros édességet, és inkább szines répát rágcsáljanak a gyerekek, mint csipszet. Mert sütni, főzni lehet vele. Szerintem ennyi indok elég is.

Tejtermék

Na ez a fejlövésem. A jó, érlelt parmezán: tud drága lenni, de meglehetősen kevés kell belőle, és jól tárolva (papírban, hűvös, de nem hideg helyen – szinte csak nyáron teszem hűtőbe) sokáig el is áll. Egyéb finom sajtok: francia zsíros sajtok, camembert, brie, angol kemény sajtok, mint a cheddar, a német és osztrák félkemény sajtok, olasz gorgonzola, bivaly mozzarella, jöhetnek mind, hiszen nagyon különleges ízűek és már kevés is növeli az étkezés élvezeti értékét. A jó vaj: nagyon fontos a gyakran készített omlós tésztámhoz, de a sima vajas kenyérnél is kevés jobb van, ha jó a vaj – és jó a kenyér.

 

Fotó: shutterstock

Fotó: shutterstock

Kenyérfélék

És el is jutottunk a következő ponthoz: a kenyér akkor jó, ha tényleg jó. Az új törvénynek hála, mostanában szerencsére egyre jobb minőségűek a kenyerek. De én igazán még mindig a kovászos kenyeret szeretem, és persze jöhet a teljeskiőrlésű, rozsos, magos. És akkor a péksüteményekről még nem is beszéltünk: kakaóscsiga a gyerekeknek, de jó ám, az ízetlent ők se eszik meg. Zsömle, kifli, szép, tömör tésztával, nem morzsálódós héjjal. Van itt kívánságlista kérem, de meg is fizetjük.

És mondok még 2 plusz terméket, amelyek nem tartoznak szorosan az általános bevásárláshoz, de a mindennapjainkhoz igen: a bor és a kávé. A kávé, mondanom se kell, mindennap fogy, és egy bizonyos szint alá nem megyünk: arabica, és inkább a selymesebb ízű bécsi pörkölés, az olasz nekünk túl keserű. A bor pedig: két gyerek mellett az is fogy. Szeretjük a magyart (azért az Új-zélandi Marlborough borvidékről származó Sauvignon Blanc és a francia Sancerre, valamint Pouilly Fumé verhetetlen, és néha még ezekre is költünk), leginkább a Sauvignon Blanc, a Pinot gris és a Cabernet franc a kedvenc, bár ez utóbbi Magyarországon ritka, de szerencsére fellelhető. Főzni is jó borral kell, úgyhogy borra is költünk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyerekbarát cukkini egytál

Gyerekbarát cukkini egytál

Még mindig (és még meddig…) iskola, még mindig rohanás, lecke, munka, minden, ami a konyhában töltött időtől elvesz. És akkor még legyen egészséges is az a vacsora, meg laktató, meg persze finom, amit megesznek a gyerekek. Esznek cukkinit? Nem? Majd most fognak!
Az 5 legfinomabb reggeli

Az 5 legfinomabb reggeli

Ezeket akár egész nap szívesen ennénk. Bármikor.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!