Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

10 tipp macaronsütéshez

Macaron Nap van, ünnepeljük tökéletes finomságokkal.
2017. March 20.

Ezek a francia apróságok sokszor még a legedzettebb szakácsokon is könnyen kifognak. Még akkor is balul sülhet ki 1-2 adag, ha egy minden részletre kiterjedő, pontos receptet követünk. A párás levegő, egy pontatlan sütőhőmérő, vagy a túlkeverés mind-mind a macaron ellenségei. De mielőtt bedobjuk a konyharuhát, fussuk át a következő 10 tippet, hogy kiküszöböljünk mindenféle kellemetlenséget.

1.idősebb tojásfehérje: Az öregedés kiszárítja a tojásfehérjét, melyből sokkal keményebb, stabilabb habcsókokat készíthetünk. Helyezzük a fehérjéket egy műanyag fóliával lefedhető tálba, a fóliába szúrjunk fogpiszkálóval néhány lyukat, így tegyük hűtőbe 3 napra. Figyeljünk arra, hogy mindenképp legyen szobahőmérsékletű a tojásfehérje, mielőtt használjuk azt.

2. legfrissebb hozzávalók: Az idős tojás nem lejárt tojást takar. Vegyünk friss alapanyagokat: a régebbi mandula visszavehet a sütemény fényéből.

3. vissza a darálóhoz: Olyan apró szeműnek kell lennie a mandulalisztnek, hogy átférjen egy sűrű szitán. A boltban vásárolt mandulalisztet is őröljük át még egyszer a biztonság kedvéért.

4. gél állagú színezék: A folyékony ételfesték megváltoztathatja a macaron textúráját, a tészta folyósabb lesz. Használjunk gél alapú változatot és akkor adjuk a habhoz, miközben verjük. Ne féljünk attól, hogy túl sokat raknánk bele, a mandulaliszt kicsit tompítja a színeket.

5. ne hallgassunk másokra: A lényeg az, hogy éppen annyi levegőt nyomjunk ki a keverékből, hogy a spatulánkról lassan, vastagon, de folyamatosan folyjon le. Ezen állag elérésre számos technika létezik, válasszuk a legjobban – vagy még jobb, ha saját módszert fejlesztünk ki.

6. száradás: Ha azt látjuk, hogy törik a macaron teteje sütés közben, akkor a kinyomottaknak hagyjunk bőséges időt a száradásra (30 perc, vagy akár egy óra is lehet). Akkor száradtak meg teljesen, ha hozzáérünk a tetejükhöz és semmi sem ragad az ujjunkra.

7. száműzzük a párát: Használjunk párátlanítót, vagy válasszunk egy kevésbé fülledt napot a macaronsütéshez.

8. fontos a hő: Mellőzzük megbízhatatlan hőmérőnket, szerezzünk be inkább speciális sütőhőmérőt.

9. törésmentesítés: Ha a hosszú száradás után is törnek a sütőben a macaronok, a sütőben bizonyára túl sok a nedvesség. Egy fakanál segítségével támasszuk ki a sütő ajtaját résnyire a sütés első 2 percére.

10. gyakorlás: Valószínűleg senkinek sem sikerül elsőre. A létező rengeteg variáció közül ki kell választanunk azt, ami a legjobb nekünk, a konyhánknak és a sütőnknek.

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!