Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Selektion Vinothek Burgenland, Eisenstadt

Nem mintha eddig nem tartogatott volna izgalmas kalandokat a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastély, de azért ez a borbár még tudott rajta egyet dobni.

Ha van annyira közeli régió, amelyikre csak egy picit figyelve sokat lehet tanulni, hát akkor Burgenland egészen bizonyosan az. Kismartonig menve is kiemelkedő gasztronómiai és boros élményekkel gazdagodhatunk. A tartomány legjavát fölvonultató delikátüzletként is működő bár sokkal inkább kulturális központ, mint ivó. A finom dekorációval, praktikus és ötletes kellékekkel berendezett részekben minden fontos bornak itt kell lennie, így természetesen a hercegi család saját márkás Esterházy borai is kóstolhatók.

S mi jó falat

A polcokon lekvárok, zöldségkrémek, tészták, mézek és sajtok sorakoznak, amelyekből kóstolótálakat is összeállítanak, de vásárfiának is tökéletesek. A borokat amúgy kérhetjük hármasával összeállított, sorszámmal ellátott, tematikus körökben, amelyeknek fantázianevük is van, mint például Anything but Chardonnay. Akármilyen kastélyprogram is van most épp érvényben, mindenképp vegyék bele, hogy egy ilyen borbárral együtt érdemes felújítani.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Eisenstadt, Esterházyplatz 4.
Telefon:
+43 2682 633 45
Weboldal:
Hétfő - Szerda:
11:00 - 20:00
Csütörtök:
11:00 - 22:00
Péntek:
11:00 - 22:00
Szombat:
11:00 - 22:00
Vasárnap:
11:00 - 20:00

Galéria

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.