Dolce Vita Bor & Delikát, Budapest
Adott egy kirobbanó formában alkotó nő, aki amúgy blogot is ír (Krisztina Vrábel, www.dolcevitakonyha.hu) és rendszeresen jelennek meg receptjei magazinokban. Utána ott van az elképesztő tudású olajkereskedő, aki a fél várost ellátja olivával és egyéb földi javakkal (Giuseppe Scaricamazza).
Nem volt más hátra, mint az amúgy is meglévő borszaküzlet (korábban Budai Borszalon) szétkapása, majd összerakása, és a borkínálat mellé megteltek a polcok olajjal (például az ízesített Colonna), szárított paradicsommal, olajbogyóval (különleges a szicíliai Madama Oliva) és csodás konyhai kiegészítőkkel.
Egy-két asztalnak is lett hely, így a kávénk mellé magazinokat, gasztronómiai könyveket lapozgathatunk.
Az üzlet kóstolóival és programjaival is figyelmet követel, hiszen sorra szervezik ide a bor- és olajbemutatókat, sőt pezsgős minifesztiválnak is otthont adtak.