Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Amikor a Doblo indult, még alig volt borbár a fővárosi kínálatban. Az úttörés pedig sosem egyszerű meló. Így megnéztük, hogy a bővülő palettán hogy tartja magát a VII. kerület üde sarka.

Doblo, Budapest

Amikor a Doblo indult, még alig volt borbár a fővárosi kínálatban. Az úttörés pedig sosem egyszerű meló. Így megnéztük, hogy a bővülő palettán hogy tartja magát a VII. kerület üde sarka.

A nagy belmagasságú, pucolt téglás, ívekkel, beugrókkal tagolt térben egyedi bútorok és designlámpák teszik a helyet egy underground klub és egy palota izgalmas keverékévé.

Az alapötlet szerint a nagy szakértelemmel összeállított borválaszték, valamint koncertek, kiállítások kettőse adja a bázist. Erre jön rá a megnyerő koktéllap, a pezsgőválaszték, a borok mellé passzoló falatok. Ez utóbbiak nemcsak szerény kísérői a boroknak, mivel a Doblóba akár egy könnyű vacsorára is érkezhetünk.

Hogy kerül a libanyak a borbárba?

Azért ha azt is eláruljuk, hogy akad olyan borkóstoló, ahol töltött libanyakat, füstölt libamellet, vecsési savanyúságot és rozskenyeret is fölszolgálnak, akkor érthetővé válik ajánlásunk. Ám nemcsak este ugorhatunk be, hiszen déltől háromig késői reggeli néven az étlap fogásai mellé tojásételeket is kínálnak.

A Doblóban szűk, de átgondolt és az átlagostól mindenképp eltérő koktéllapot (N.Y.C. Classic Champagne, Lady Lychee), vidám shot-okat (Vodka presszó), valamint pezsgőket és gyöngyözőborokat is találunk. A tulajdonos, Popovits Dávid jelenléte mondjuk mindent visz, szereti és érti a dolgát, ajánlásaira nyugodtan rábízhatjuk magunkat.

Elsőgenerációs üzem

Ha vendégünk érkezik, és magunkat a magyar borok kalauzaként szeretnénk szerepeltetni, akkor a Doblo remek választás, akár előre is odaszólhatunk, hogy álltsanak össze igény szerinti sorokat. A Doblo a borbár műfaj egyik megteremtőjeként fel kell vegye a versenyt azokkal is, akik később kezdték, valamint a VII. kerület egyéb kocsmáival. Az ötödik évét taposó bár viszont nem kapkod, nem váltogatja a koncepciót és nem kullog a trendek után. Ugyanaz, ami volt és ez megnyugtató.

 

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Budapest, VII. Dob u. 20.
Telefon:
+36 20 398 8863
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
12:00 - 02:00
Szombat:
17:00 - 03:00
Vasárnap:
17:00 - 01:00

Galéria

Hiányzó melléklet

Étterem a foursquare-en

6096
Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!