Fűszeres sertéshússal töltött tésztabatyu kétféle mártogatóval
Adásban volt: 2014. March 18.
A recepthez tartozó videó
Ropogós húsos batyuk mindenféle mártogatóssal minden alkalomra.
2015. November 13.
Hozzávalók
- 30 db 9 cm átmérőjű, kerek wontonlap
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 1,5 ek só
- 20 dkg darált sertéshús
- 3 szál újhagyma
- egy kis darab gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- Szójaszószos mártogató hozzávalók:
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk szezámolaj
- 1 tk cukor
- kevés reszelt gyömbér
- néhány csepp citrom
- Elkészítés: a hozzávalókat összekeverjük.
- Majonézes mártogató hozzávalók:
- 2 tk majonéz
- 2 tk tejföl
- 2 tk chiliszósz
- Elkészítés: a hozzávalókat összekeverjük.
Elkészítés
A vékonyra gyalult kelkáposztát egy üvegedénybe helyezzük és jól megsózzuk, átforgatjuk. A tetejére nehezéket teszünk (pl. kistányért) és 15 percre félretesszük.
A szobahőmérsékletű darált sertéshúst beízesítjük a vékonyra aprított újhagymával, a frissen reszelt gyömbérrel, a reszelt fokhagymával és a szójaszósszal. Ekkorra már összeesett a kelkáposzta, amit jó alaposan átnyomkodunk, majd egy szűrőben vízzel alaposan lemossuk róla a sót és hozzáöntjük a sertéshúshoz. Összekeverjük, és kész a töltelék.
Ezt beletöltjük a wonton tésztalapokba (1 kávéskanál jut 1 lapra), de ügyeljük arra, hogy a tészta szélét vizes ujjal átnedvesítsük, mert így fog összetapadni a tészta, ha megtöltöttük. Ezekből tarajos batyukat képezünk és az aljukat ropogósra kisütjük egy forró olajos serpenyőben. Ha az aljuk kérget kapott, akkor aláöntünk 1 dl vizet, lefedjük fedővel és 2-3 percig pároljuk a batyukat.
Megosztom barátaimmal