Gyömbéres csirkemell mangósalsával és kókusztejes rizzsel
Hozzávalók
2-4 fő- 2 bőrös csirkemellfilé
- 2-3 salotta
- 1 chilipaprika
- 1 lime
- friss gyömbér
- 3-4 dkg vaj
- 1 zöldalma
- 1 érett mango
- 1 csomag újhagyma
- 2 ek szójaszósz
- lime
- 1 ek barnacukor
- gyömbér
- chili paprika
- friss koriander
- menta
- 20 dkg rizs
- 2 dl kókusztej
Elkészítés
A rizst átöblítjük, egészen addig amíg egészen tiszta vizet öblítünk belőle.
Majd felöntjük annyi kókusztejjel, amennyi egy ujjnyira ellepi.
Egyszer felforraljuk, majd takarékon kb. 20 perc alatt készre főzzük, ha kell közben pótoljuk a folyadékot, ekkor már lehet vízzel.
A csirkemellhez először fűszervajat készítünk.
A salotta hagymát összeturmixoljuk a vajjal, egy kevés chilivel, gyömbérrel és a lime levével. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, a bőrét finoman fellazítjuk, és betesszük alá a fűszervajat.
Forró serpenyőben egy kevés olívaolajon a bőrös felén kezdve elősütjük. 180 C fokos sütőben kb 20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Eközben összeállítjuk a salsat. Az öntethez összekeverjük a szójaszószt a lime levével, hozzáadjuk a barnacukrot, a finomra aprított chilit és reszelünk hozzá gyömbért.
A felkockázott mangót és zöldalmát és a felkarikázott újhagymát beleforgatjuk az öntetbe és megszórjuk friss mentával vagy korianderrel és ezzel is átforgatjuk.