Újhagymás kukoricatócsni
Csak összekeverjük és már süthetjük is ezeket az újhagymával és Cayenne-borssal ízesített kukoricatócsnikat. Tálalhatjuk szószokkal, mártogatósokkal vagy akár pesztóval is.
Hozzávalók
9-10 darabhoz- 1 konzerv (28,5 dkg-os kiszerelés) csemegekukorica
- 2 db tojás
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál (ízlés szerint) Cayenne-bors
- kevés só és őrölt fekete bors
- 15 dkg tejföl
- kb. 5 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A leszűrt kukoricát egy tálba szórjuk, majd összekeverjük a tojásokkal, a megtisztított, felaprított újhagymával, a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a tejfölt és annyi lisztet, hogy sűrűbb, a hagyományos tócsnival megegyező állagú masszát kapjunk.
Egy serpenyőben egy ujjnyi olajat közepesen forróra felmelegítünk. Kb. 3 evőkanálnyi adagokat teszünk bele a masszából, majd a tócsnik mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: