Sok a zöld paradicsomod? Ezt most a legegyszerűbb, legolcsóbb recept!
2022. October 18.Azok a paradicsomok, amelyek eddig zöldek maradtak, már aligha fognak beérni. Próbálkozhatunk az utóérleléssel, de van ennél tutibb recept is!
Tegyük a zöld paradicsomokat egy tepsibe, locsoljuk meg őket jó alaposan olívaolajjal, szórjuk meg fekete borssal, sóval, bazsalikommal. Tegyük a tepsit a sütőbe, majd süssük a csomagot 170 fokon fél órán át, nem lefedve, néha megkeverve. Lehet egy kicsit botmixerezni a végén, hogy még egységesebb, puhább elegyet kapjunk. Érdemes pirítósra kenve, fetával enni, nagyon fonom és egészséges feltét.
Bálint gazda szerint ha mégis az utóérlelést választjuk, tegyük érett banán mellé a paradicsomokat, hogy azok gyorsabban érjenek pirossá.
Megosztom barátaimmal