Tonhalas bulgursaláta
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Az általam megadott zöldségek és fűszerek csak iránymutatások, hiszen bármilyen zöldségből, bármilyen ízesítéssel elkészíthető ez az egyszerű, gyors, laktató diétás étel, csak arra ügyelj, hogy lehetőleg friss, roppanós, nyers zöldségekből készítsd!
Teljes értékű, egészséges életmódváltó ebéd, amiben a tonhal képviseli a fehérjét, a bulgur a jó minőségű szénhidrátot, az extra szűz olívaolaj pedig a zsiradékot, aminek a fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár számunkra.
Hozzávalók
kb. 4 adaghoz- 15 dkg tonhalkonzerv natúr lében
- 20 dkg hideg, főtt bulgur (nyersen kb. 6-7 dkg)
- 10 dkg kalifornai paprika
- 10 dkg kígyóuborka
- 10 dkg csemegekukorica
- 10 dkg koktélparadicsom
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
Ha nincs előzőleg elkészített főtt bulgurunk, akkor a nyers bulgurt felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a bulgur fel nem szívja az összes nedvességet, majd megvárjuk, hogy kihűljön.
A kaliforniai paprikát és a kígyóuborkát egyforma méretű (kb. 1-2 cm-es) kis kockákra vágjuk, és a kukoricával, valamint a félbevágott koktélparadicsomokkal együtt a főtt bulgurhoz keverjük.
A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal, majd a zöldséges bulgurral összeforgatjuk.
A tonhalkonzervről leöntjük a levét, majd óvatos mozdulatokkal a bulgursalátához adjuk, hogy ne törjön nagyon össze. Frissen tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: