Harcsás-rizses egytál
Van élet a harcsapaprikáson túl! Hiába az egyik kedvencem, néha mást is szeretek harcsából készíteni, például ezt a gyors barna rizses, duplán paradicsomos egytálételt.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg barna rizs
- só
- 1 nagy konzerv (14 dkg) sűrített paradicsom (tetszőleges sűrűségű)
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy csokor újhagyma (fehér része)
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg harcsafilé
- 1-2 teáskanál tetszőleges zöldfűszerkeverék
- őrölt fekete bors
- 25 dkg koktélparadicsom
- aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A barna rizst átöblítjük, majd kb. 2,5-szeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már majdnem puha, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és együtt főzzük készre.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, felkarikázott újhagymát, lassú tűzön puhára sütjük, közben hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát is. Közben mehet hozzá a felkockázott harcsafilé is, sóval, zöldfűszerrel és borssal ízesítjük, majd átsütjük. A hallal együtt a serpenyő tartalmához adjuk a megmosott, kettévágott koktélparadicsomokat is, és együtt sütjük készre.
Végül óvatosan hozzáforgatjuk a paradicsomos rizshez, és aprított petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?